Dinsdag 23 Mei 2006

HYDRA - KYTHNOS (Loutra)

Wind : NE 1 later NE 3-4
Temp.: 28 °C
Afstand : 64 NM
Duur : 8.10u tot Ag.Irini


Zeer vroeg opgestaan, want vandaag staat een lange tocht richting Cycladen op het programma.
Voor zonsopgang de haven van Hydra uitgevaren, weinig wind en een kalme zee.
Ideaal voor een ontbijt op zee bij zonsopgang .

Eénmaal op open zee trekt de wind aan, met een aan tot halfwindse koers is het heerlijk zeilen met een stevig tempo van ca.8,5 knopen.

In de luwte van Kea moeten we dan de motor weer bijzetten, onder motor rondden we de noordspits van Kythnos om tegen 14.00u ons anker te werpen in de baai van Agia Irini , een ideale baai voor een swim- & lunchbreak.

Om ca.16.00u hebben we ons jacht dan verlegd naar de nieuwe “ jachthaven ” van Loutra,
deze is nu perfect beschut tegen stroom & wind. Dit is naar ons weten misschien wel de best beschutte haven in de Cycladen. Daarom is deze haven ook zo populair bij yachties.
Er is plaats voor ca.20 yachten, dus in het hoogseizoen is het de kunst niet te laat te arriveren om nog een ligplaats te bemachtigen. Er is water & stroom op de kade.

Loutra is een klein afgelegen dorpje, vooral bekend om zijn warmwaterbronnen en bijhorend hydroinstituut, er zijn 2 kleine supermarktjes en een paar taverna’s.
Wij aten bij SOFRANOS, uniek is dat de tafels op het strand staan, je zit er bijna letterlijk met je voeten in’t water. ’s Avonds is het strand er sfeervol verlicht met fakkels.
Het eten & de prijs waren er doorsnee (150 € / 9 pers.).

Panoramafoto LOUTRA- Kythnos (198 kB)

Luchtfoto baai van Loutra


Loutra (Google-Maps)