U bevindt zich hier: REISVERSLAGEN POROS-LAVRION 2006 POROS

Zondag 21 mei 2006


10.30u geland in Athene.
11.00u Bus 96 genomen naar Piraeus, reistijd ca.60 min. (busticket ca.3,20 €)
13.00u Ferry genomen naar Poros, reistijd ca.140 min. (Ferryticket ca. 9 €)
15.20u Aankomst in Poros.

Bij aankomst in Poros stond Helena van Navigare Yachting ons op te wachten,
maar ze had slecht nieuws, door een administratieve vergissing van hun, lag ons jacht niet in Poros maar in Lavrion ! Dus wij waren dan wel in Poros maar ons jacht niet !!!
Ondertussen was iemand van Navigare reeds met ons jacht onderweg van Lavrion naar Poros (ca.40 NM), aankomst werd verwacht om ca.21.00u.

Als compensatie mochten we uitgebreid gaan tafelen in Taverna Rota , op kosten van Navigare. Taverne Rota is een aanrader, zeer lekkere en verzorgde schotels tegen een gangbare prijs ! Taverna Rota is centraal gelegen aan het standbeeld met de adelaar tegenover de aanlegkade van de taxi-boten.
Link op een Deense homepage over Taverna Rota.

Nadien inkopen gedaan in de Supermarkt & op een terrasje met zicht op zee op ons jacht gewacht, er bestaan onaangenamer dingen in het leven !
Om 21.30u kwam dan eindelijk ons “Maya” aan, een Bavaria 49.
In het donker met Helena de Check-In gedaan, maar Maya bleek een zéér goed onderhouden eigenaarsjacht te zijn, zodat de check-in niet veel tijd in beslag nam.
Nadat iedereen zich geïnstalleerd had, hebben we aan dek nog een kleine nachtmutsje gedronken waarna de meeste van ons als een blok in slaap gevallen zijn, het was een lange & vermoeiende dag.

Poros (Google-Maps)