Zondag 26 mei 1996

Marina KALAMAKI - ANGISTRI

Wind : WZW 1-2 toenemend naar ZO 3
Temp.: ca.25 °C / zonnig
Afstand : 26 NM
Duur : 5.30 u

Na ons eerste ontbijt aan boord, was het tijd om de trossen los te gooien.
Eerst moest er wel een beetje gemanoevreerd worden tussen een aantal andere yachten en moorings, omdat wegens plaatsgebrek de schepen in pak lagen, tot 4 rijen dik !
Gelukkig zonder kleerscheuren de haven uitgeraakt, onze eerste manouevre was geslaagd. Eens buitengaats stond er weinig tot geen wind, dus het eerste deel op motor.
Na een uur varen was er opwinding aan boord, de eerste dolfijnen werden gespot, ca.50 meter aan stuurboord, we waren nog maar pas onderweg en onze reis was nu reeds geslaagd !

Eens ter hoogte van Aegina trok de wind aan tot ca.3 Bf, dus hebben we toch nog een uurtje sportief kunnen zeilen.
In de omgeving van het eilandje Metopi zijn we nog bijna op één van de vele ondieptes in deze buurt gevaren, na een tip van een Griekse visser konden we deze gelukkig omzeilen.
Om ca.16.00u aangekomen in Limin Angistri, onze eerste keer aanleggen in Greece !
Om de ferry niet te hinderen ankerden wij in het voorhaventje met landvasten aan de golfbreker/rotsen. Het ankeren verliep perfect, maar de landvasten uitbrengen met het bijbootje was net "Spel zonder grenzen", we hebben wat afgelachen !

Het dorpje Milo, vanuit de haven een kleine wandeling bergopwaarts, is een gezellig Grieks dorpje met kleine steegjes en een paar winkeltjes & taverna's.
Wij aten in de taverna van een Schots echtpaar, mooi uitzicht & lekker eten (de man was het spitting-image van Kenny Rogers).

Foto's ANGISTRI